Ota yhteyttä

Pihasuunnittelu

Piha on talon käyntikortti. Puutarhan tulee olla sopusoinnussa talon, sen asukkaiden ja ympäristön kanssa.

Muotojen ja linjojen, rakennusmateriaalien, reunusten ja kasvivalintojen yhdistelmästä syntyy tietty vaikutelma. Se mikä sopii urbaaniin rivitalopihaan, ei välttämättä sovi perinteiseen maaseutupihaan.

Lajiston suunnittelulla aikaan saadaan piha, joka kukkii koko kesän. Useasti halutaan myös mahdollisimman helppohoitoinen piha, joka kuitenkin on näyttävä jokaiseen vuodenaikaan.

Suunnitelmalla voidaan rajata pihan eri toimintoja toisistaan ja antaa pihalle näkösuojaa. Kulkuväylien kivetyksillä ja laatoituksilla on esteettinen ja käytännöllinen merkitys. Ne liittävät puutarhan eri osa-alueet toisiinsa, mutta toimivat myös yksityiskohtina ja johtavat katseet haluttuun suuntaan.

Hyvällä suunnittelulla pienikin piha saadaan tuntumaan avarammalta ja mielenkiintoiselta. Suunnitelmaa ei tarvitse toteuttaa kokonaisuudessaan heti vaan sitä mukaan kun aikaa ja rahaa löytyy. Kokonaissuunnitelma on kuitenkin hyvä olla olemassa jo projektin alkuvaiheessa, jotta linjakkuus koko pihan osalta säilyy.

Kun kyseessä on uudiskohde, olisi hyvä teettää ainakin karkea pihasuunnitelma, joka käsittää pihan eri toiminnot, alueet ja kulkuväylät, jotta pihavalaisimet saadaan oikeille ja tarkoituksenmukaisille paikoilleen.

Suunnitelma sisältää

  • Asemapiirustukseen piirretyn ja väritetyn pohjan, johon on suunniteltu erikseen terassit, kulkuväylät, istutusalueet ja näkösuojat.
  • Kasviluettelon kuvineen, johon on merkitty kasvien kukinta-ajat, korkeudet ja värit.
  • Kirjallisen osuuden pihan tyylistä, sommittelusta ja väreistä.
  • Haluttaessa pihavalaisimet ja niiden paikat.
  • Tarvittaessa myös talon ulkoväritysehdotuksen.

Voit myös tilata pelkän toiminnallisen suunnitelman, istutussuunnitelman tai vanhan pihan parannusehdotuksen. Suunnitelma räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan.

Myös pelkkä tunnin tai kahden konsultaatiokäynti on mahdollinen ilman varsinaista kirjallista suunnitelmaa. Konsultaatio toimii varsinkin vanhojen pihojen uudistamisessa tai jos kaipaat vain ulkopuolista ja asiantuntevaa mielipidettä omien suunnitelmiesi tueksi.