Ota yhteyttä

Remonttikohteet

Varsin usein kodissa on tiloja, jotka eivät oikein toimi tai joissa ei viihdytä. Tällöin apuun kutsutun ammattilaisen näkemys auttaa hahmottamaan tilan ongelmakohdat. Suunnittelija osaa tarvittaessa kyseenalaistaa vakiintuneet epäkohdat ja tuoda uusia ideoita ja vaihtoehtoja.

Joskus ollaan myös tilanteessa, jossa on sinun, minun ja meidän kalusteita, jolloin kokonaisuus saattaa olla sekava ja hajanainen. Miettimällä kalusteille ja esineille oikea paikka ja järjestys, voidaan aikaansaada hyvin toimiva kokonaisuus.

Useimmiten kodit ovat kuitenkin liian täynnä tavaraa ja jotain poistamalla ja uudelleen koordinoimalla tilasta saadaan toiminnallisempi ja viihtyisämpi. Kokenut ammattilainen osaa myös kertoa, milloin remontoijan suunnitelmat rönsyilevät tai menevät epärealistisiksi.

Tässä ennen-jälkeen –kuvia eräästä vanhan talon remontista.

Usein saadaan jo paljon aikaiseksi pikku-remontilla, kunhan se tehdään ajatuksella. Pelkkä pintojen raikastaminen maalilla tai tehostetapetilla, saa tilan paljon viihtyisämmäksi. Myös jo pelkkä tekstiilien uusiminen saa tilan tuntumaan kuin uudelta.

Suunnittelijaa kannattaa käyttää varsinkin kalliisti remontoitavien tilojen kuten keittiön  ja kylpyhuoneen suunnitteluun. Myös säilytysratkaisut ja ahtaat eteistilat kaipaavat vanhoissa asunnoissa uudistusta.

Vanhoissa taloissa on myös tärkeää, että kunnioitetaan talon persoonaa ja ikäkautta. Tämä voidaan tehdä, vaikka kotiin haluttaisiin nykyaikaisia toiminnallisia ratkaisuja. Olen suunnitellut useita vanhoja arvokohteita yhdistäen esimerkiksi perinnetapetteja ja vanhoja kalusteita viimeisimpiin nykyaikaisiin teknisiin ratkaisuihin esimerkiksi keittiöissä Ja valaistuksessa.